Jättevarmt ett par dar sedan kom blåsten!


Nu har det varit ett par dar med riktig sommarvärme men idag höll man på att blåsa bort. Jonathans favortsyssla är fortfarande att bada bubbla som han säger, Josefine är fortfarande jätterädd. Hon blir så glad när Jonathan säger bada och lika besviken när han inte ska bada i badkaret.
Josefine har mer och mer börjat ryta ifrån och även ge ett litet tjuvnyp när Jonathan gör något hon inte gillar. Man hör tydligt när hon blir arg på något för då säger hon med grov röst nähää och när hon tex tappar något säger hon nej med mjuk röst.
Idag tror jag att hon sa kaka och att hon försökte säga bada men det blev dada.


En cykeltur i gårdagens härliga väder.

Det är verkligen maskrosor överallt där vi bor, kan ju bero på att vi bor på en åker.

Våra barn älskar att hjälpa till, tyvärr vet de ju inte alltid vad som ska göras. Jonathan börjar lära sig lite vad som är ogräs men den här lilla tjejen gräver för glatta livet vad som helst, här var det rosorna som fick sig en luftning men glad och skitig är hon iaf.

Här har Jonathan tagit bort ogräs alldeles själv, att han sen har mest gjort i kärran är väl en annan historia. Han kör sedan bort det till komposten.

Jonathan skruvar verkligen på allt nu, helt galen. I dag när jag kom in i han srum så hade han delat en stol i ca 25 delar(det kändes så iaf) Jättelycklig och stolt var han.

Här finns en som tittar och lär,allt både det som är bra och dåligt.

Nu i ett par dar så har Jonathan börjat dammsuga på eget intiativ, här var det köket som fick sig en dust.
han flyttade både bort Josefines stol och leksaks isen själv för att komma åt.

Helgen med blandat väder..


I lördags fyllde barnens farmor år så då var vi där på kalas och åt en god kycklingsallad. Tyvärr så glömmer vi ofta att ta kort när vi är någonstans och så var fallet den här gången. Jonathan ville ha med sig sin cykel dit för att visa farmor att han lärt sig cykla dagen innan och det fick han förstås fast pappa tyckte det var onödigt. Jonathan fick även en födelsedagspresent av moster Harriet och Nina, ett par jättesnygga Armanijeans.

Söndagen bjöd på mest soligt väder med lite inslag av skurar men när solen var framme var det riktigt sommarvarmt. Vi sov länge på morgonen, jag tror inte jag sovit så länge som till 9 sedan Jonathan föddes, kanske nån gång.
 Efter frukost åkte vi in till Trosa för att strosa lite. Vi gick och Jonathan CYKLADE förstås.


Födelsedagsbarnet och ett av världens bästa barnbarn enligt farmor, tror jag.
Han har sina nya byxor på sig.




Lite bilder längs kanalen i Trosa...

Lite lunch inne i Trosa..

en till som ville ha lunch...


En promenad längs bryggan för att titta på båtarna, Jonathan var helt lyrisk. han skulle egentligen vila lite men det gick ju inte. Josefine däremot slocknade ganska snabbt.
Jonathan pekade på en sån där riktigt stor, typ kungenbåt och sa pappa. Ja drömma kan man ju, när en sån skulle jag inte vilja ha men en liten båt som man bara kan åka ut i skärgården med över dagen skulle ju inte sitta fel.




Den här stackaren hade nog badat länge om man såg skicket innan någon plaockade upp den.


Det blev också en glass på bryggan, Jonathan ville absolut sitta där och Josefine sover fortfarande.

drömmer sig bort....

en snart vaknar jag bild med en cool ställning.

en jag håller på att vakna kram, de är verkligen gosiga kramar det.

Dagens höjdpunkt var enligt Jonathan när det kom en kranbil för att sjösatta en båt.


Segt var det på bloggfronten...............

Jag förstår inte att det ska va så svårt att komma till och skriva här varje dag, alltid är det nåt som inträffar så man inta kan eller orkar. Inte för att det är så jobbigt men man måste ändå ha viljan att skriva. Det som har gjort att bloggen stannat upp ett par dar den här gången är nog att vi eller egentligen är det väl min sambo som köpt ett utomhusspa. En bubbelpool som kan bli 40grader och den står på vår altan, helt underbart kallt uppe och varmt i vattnet. men 40 är för mycket, 37 är perfekt.
Vi testade ju detta hemma hos min bror och jag kan intyga att det är det är det bästa köp vi gjort (om man ta bland sådana saker man egentligen skulle klara sig utan) Alla småbarnsföräldrar skulle ha en sån och ligga i på kvällen när lugnet infinner sig, verkligen avkoppling och avstressande. Vi har badat varje dag sedan vi satte upp den.
Vi ska inte tala om vad Jonathan älskar den, han vill bubbla hela tiden. Däremot avskyr Josefine den så vi kan inte bada hela familjen. Så det har blivit så att Christer och Jonathan badar innan läggdags.

Igår kväll bada jag och Christer till 23.30 och helt plötsligt står det en förvänad Jonathan i dörren i pyjamas. BADA, brrrrr, vad var han fick ur sig. Det första han sa idag på morgonen var mamma, pappa bada och skakade på huvudet.

En annan stor sak som har hänt för Jonathan är att han idag för för första gången cyklade på sin riktiga cykel. Han har ju vägrat innan pga att han kände att han inte kunde. Han började för ett par veckor sedan på trehjuling(innan ville han inte det heller, det var bara sparkcykeln som gällde).Problemet blev ju nu att på trehjulingen kan man ju backa om man cyklar bakåt och gör man det på den andra cykeln så tar det ju tvärstopp och det ville inte riktigt sammarbeta i Jonathans hjärna. Men idag så var Jonathan ute en stund själv på baksidan trodde jag, jag ropade på honom på altanen och han svarade. Då frågade jag om han var i förådet bland pappas verktyg men då sa han nej. Så jag tittade ut i köksfönstret ocg där på trottoaren ser jag Jonathan och cykeln, hantestade och testade. Inte så bra att vara själv på gatan men han var iaf på trottoaren, nu är det ju ingen stort trafikerad väg som tur är. Så jag och Jossan gick ut sedan tränad vi och nu KAN han och han är så STOLT.

Mycket text blev det men här kommer lite bilder.


Här var lite bilder när far och son badade häromdagen.

Josefine ägnade sig åt tryggare aktiviteter, laga en stol.


En trehjulingspromenad dagen innan han lärde sig använda sin "stora" cykel.



Cykelkillen kämpar och kämpar.
Naturligtvis skulle lillasyster också cykla eller åka.
Problemet var att hon tappade sin stövel hela tiden.

Så kan det också gå men han var inte ledsen någon gång han ramlade.

Varför göra det lätt för sig?

En välbehövlig paus under cykelturen.

Skapande med barnen bus...


I helgen har vi varit ute och fixat i det strålande vädret,Josefine tog sitt första dopp i en väldigt liten hink och Jonathan har hjälpt till att fixa staketet. Farmor kom över en sväng på söndagen och det tyckte barnen var jättekul.
Annars har det väl inte hänt så mycket. Jonathan och josefine har målat och Jossan har inte gjort det så många gånger så det var en riktig höjdare. Annars går båda mest omkring och säger tack till allt och alla. De pratar ju inte så mycket men idag lekte de jättemycket tilsammans och jag var i köket, hela tiden hör man båda säga tack tack när de ger varandra saker.

Jonathan i snickartagen.

Stor yxa, lite kille. Det är inte så farligt som det ser ut,
ha skulle ge den till pappa men insåg att den var för tung.
Han vill verkligen hjälpa till med allt.

Söndagen var strålande varm så det blev lite vattenlek, roligt tyckte barnen men jag ångrade mig ganska snabbt att jag kom med det förslaget, ett himla spingande ut och in blev det. Mer vatten ,mer vatten. Men kul ahde de iaf.


Farmor var här och fick göra det roliga jobbet att putta på en gunga. Jag tyckte inte att det var så tråkigt förut men efter två barn är det ganska tråkigt måste jag medge. det ända som är kul är att barnen älskar det och skrattar så gott.



Så här fint blev det i mörkret, syns inte så bra pga blixten.

Framsidan i stor sätt klar!



Ja nu börjar det likna något på vår framsida. Innan det är klart är det så vårt att se hur det blir men idag köpte vi växter för att sätta dit bland de vita marmorkrossen. Det blev två buxbombollar, en lavendel och två buxbompyramider och sen lite lampor, två sett med solcell och sedan 3 glasstenar som lyser. Och nu är det fint fast det är fortfarande lite småsaker kvar, det ska fyllas på med mer sand fast det ska tydligen regna ner lite först.
Sedan vill jag ha lite nya krukor och byta ut den tråkiga blomlådan under fönstret. Jag tänkte slå två flugor i en smäll och flytta de till altanen för dem vi har där har gått sönder.

Idag på förmiddagen var Josefine på babysim, både jag och Christer badade så JOnathan satt snällt på en stol hela tiden och väntade. Till och med simfröken berömde honom för att va så duktig på att vänta och det hör ju inte till vanligheterna att han får höra det.
Direkt efter åkte vi in till södertälje för att köpa blommor och det blev på Plantagen och vi handlade lite på Maxi också.

Kvällen för barnen avslutades med grillning och bad sedan somnade de så sött och jag också som alltid. Christer väckte mig surt efter en kvart eller nåt. "Skulle inte du skriva bloggen" .

Nu ska vi väl snart sätta oss för att titta på Eurovision song contest.
Imorgon blir det fortsatt fixning, staket, altan och sedan ska jag sy markis,draperier eller vad det kallas för att skydda lite vind och sol på altanen.


I torsdags hade Jonathan sjörövarfest på förskolan, så då såg han ut så här.


..och Josefine skulle åka och hälsa på mitt gamla jobb så hon såg ut så här.


På vägen hem i bilen upptäckte Jonathan en bladlus på tröjan,
han kunde ju inte säga vad det var så det ända han
fick ur sig var pippi för han såg att den hade vingar.
Han satt sedan och tittade på den med jämna mellanrum under färden.

Här kommer lite tråkigt i bilen kort.

Surtjejen.

Här kommer lite bilder från framsidan



Josefine fick idag till sin glädje sina första trosor efter att hon har sprungit och tagit Jonathans kalsonger ett tag.


Så här ligger min sambo medan jag får slita med disk och städning eller nästan iaf till en början hade han barnen med och det är skönt för då får man röja i fred men det verkade inte som han ville gå upp fast barnen hade gjort det.


Barn sover konstigt, de kan liksom ligga hur som helst
man kanske ska va glad att ingen tar kort på en själv när man sover.

En helt vanlig onsdag med mycket hopp.

Ja det har väl inte hänt så mycket här, det känns som man städar och städar och nu när det är uteväder hinner man inte städa inne för man kan inte lämna Josefine mer än 30 sekunder för då är hon ute på gatan. Jag måste säga att jag skulle vilja ha grindar så man kan slappna av lite.

När Jonathan kom hem från förskolan idag så var vi ute hela eftermiddagen och hoppade och hoppade på studsmattan.

Josefine har idag lärt sig att väldigt snabbt ta av sig både byxor och blöja och hon gör det hela tiden, lite jobbigt måste jag erkänna. Helt plötsligt ser man henne med rumpan bar och då måste man leta upp blöja, byxor och var hon har kissat, allt ligger på olika ställen.
Hon har också sedan någon vecka börjat säga kisse(katt)tror jag.

Imorgon ska Jonathan va på förskolan till ca 16.30 för jag ska till mitt nya jobb och vara med på vernissagen för att träffa föräldrarna. Josefine får följa med men det räcker med ett barn.

Ikväll somnade de på ca 10 minuter, de hade hoppat så mycket så de var helt slut.

Här kommer lite hopp med blandad kvalite.

De sitter och väntar på att jag ska hoppa,
de vet att de måste sitta längs kanten för att inte flyga iväg.


Josefine vill inte hoppa mer


Den här bilden tog Jonathan på pappas skottkärra och det var väldigt viktigt att den fick var kvar.


Natti natti

Hemma igen!

Så var vi som sagt hemma igen och resan upp gick bra men det är ju ganska tråkigt att köra så långt själv, det finns ju inte så många att prata med eller det finns ju två att prata med men man får liksom inte så mycket samtal tillbaka. Om jag ska vara ärlig är det skönast när dem sover när man kör för då blir man inte distraherad av någon som skriker för full hals eller av någon som sitter i baksätet och är vansinnig för att man inte förstår vad han menar. Lite svårt när man inte ser honom och man kan ju inte direkt vända sig om. Den här gången körde jag på eftermiddagen och vilade en timme innan och det var väldigt ra för då slapp jag bli så himla trött som jag annars blir när jag kör bil nu för tiden.

Idag har jag varit på en planeringsdag med mitt nya jobb, tyvärr missade jag det viktigast för Christer var tvungen att vara på ett möte med sitt jobb till 11. Om jag hade bott nära mina föräldrar och släkt hade sådana här stressade situationer aldrig uppstått eftersom många är hemma där under dagarna(mamma, pappa, Isa, Lilian och Tonny)
Jag kan verkligen sakna att jag inte bor där neråt nu, det bliur värra och värre, det är inte så farligt när man är hemma men när an är där märker man hur mycket man missar både av gamla kompisar och av släktgemenskap. På marknaden träffade jag två av mina närmaste barndomskompisar som båda två har barn nu. Jag ska bli duktigare på att ta upp kontakten med demfför jag saknar dem verkligen. Och sedan har jag mailat en annan av mina bästa kompisar sedan barndomen Anna som  jag också saknar. Hon har två barn som jag knappt sett. Nu ska det blir ändring på det. Så det så.

Men jag hann planera lite inför hösten på mitt jobb och var med på Hjärt lungräddning (det var en kille från räddningstjänsten som utbildade oss) alltid bra att friska upp minnet.

Annars var det skönt att komma hem för det blir så jobbigt, det blir så dubbla känslor hela tiden men saknar folket där nere samtidigt som man saknar sin älskade sambo här uppe. Jättejobbigt när man inte riktigt vet vad man vill vara. Naturligtvis vill vi hela familjen va hos vår sambo och pappa men andra männsikor som bor på samma ställe behöver alldrig känna det här i kroppen , att man inte räcker till någonstans. Jag ska iaf börja åka hem lite oftare, både jag och barnen behöver det för att må bra.

Nog med gnällande, nu när vi kom hem hade de fixat till vår framsida och det blir jättefint när det är klart med lite växter m.m. Sambon har avrit jätteduktig och slitit när vi varit borta. Idag har han och barnen lagt nu jord där vi ska så gräs i helgen.


Så här ser vår tjej ut nu för tiden när han har fått dille på att klä på sig själv, dagens outfit blev det här.
Mössa, tröja som klänning, foppatofflor och snutte. Sen ville hon gå ut.

Bilder från Nybro!


Nu är vi hemkomna från besöket hos mormor och morfar, lika uppskattat varje gång från Jonathan och Josefine. Nu behöver nog mormor och morfar lite vila innan nästa gång, fast ni åker ner någon gång i juni igen. Det blir lite intensivt när man bor under samma tak i en vecka med två busfrön som inte alltid lyssnar. Första dagarna går det bra men sedan blir Jonathan hemtam och lyssnar ibland lika bra på mormor och morfar som på mig. Josefine var lite blyg i början eftersom det var länge sedan vi sågs.

Nybro marknad!


 



Kalas kalas kalas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Så här ser vår bil ut när den är fullpackad och
ändå har jag bara två barn,
om jag får fler barn får jag nog köpa en buss eller prioritera annorlunda.


Busfrö nr 2 badar i mormor balja.


ÄNTLIGEN hittade vi ett par foppatofflor till Josefine som hon längtat.
Det fanns massor på marknaden och hon var så stolt (eller är)


 


Bubbelbadande hos min bror. Underbart!



Lite trädgårdsfixarbilder.


Sopbilen finns visst hos mormor och morfar också.


En liten promenad.

Det finns bara ett ord att säga UNDERBART.
Ska jag var ärlig trodde jag inte att det skulle va så skönt,
särskilt inte eftersom det var kallt och ruggigt och klockan var över 8 på kvällen.
Jag blev också förvånad övar att Jonathan älskade det, varmt vatten och bubblor passade honom perfekt.
Jag ska köpa en sån någongång i mitt liv.

Natti natti

Hos mormor och morfar

Det blir inte så mycket bloggande nu när jag är nere i Småland hos mamma och pappa tycker sambon men delvis beror det på att jag är hemma hos släkt ganska sent sedan när jag kommer hem ska barnen(Josefine) läggas och sedan blir jag så trött så trött. Jonathans läggning är jag inte delaktig i eftersom han vill sova med mommo och morfar i deras säng.

Här kommer iaf lite bilder från tisdag och onsdag, de dagarna har i stort sätt kantats av regn.


Lilltjejen redo för utgång med katttröja på.


På väg till badhusparkens lekplats, dålig bild pga av motljus.
Jonathan kör min gamla dockvagn och Josefine kör min gamla traktor.
Det tog sin lilla tid att komma dit.

Lite bilder från vår lilla skog som är underbart fin nu på våren.



Jag vill också gunga.

En glad kille som älskar att gunga med håret åt alla håll.

Vår lilla arga dotter som ville gunga mer och är jättetrött.





Jonathan och mormor leker rollek med mina gamla leksaker. De är ute och campar.
Josefine vill också vara med men hon förstör tycker Jonathan.
Första gången Jonathan leker en så bra rollek.


På besök hos faster Lilian och farbror Tonny.

Jossan lyckades hitta ett par Foppatofflor även här.
Hon provar såna tofflor hos alla som har.

Josefine som älskar hundar fick till sin glädje se att Lilian och Tonny skaffat en hund till.
Här klappar hon Nellie som hon träffat tidigare.

..och här är den nya hunden Chanelle.
Jonathan bryr sig inte så mycket om hundarna fast han
fick många pussar. Hon vill leka med bilar och fika.

Äntligen dags att åka till mormor och morfar!!!!!


På måndagen var det äntligen dags för oss att bege oss ner till småland, till mormor och morfar. I ca 3 månader har Jonathan tjatat i stort sätt varje dag att han ska få åka till mormor. Han sov inget på hela vägen för han var väl rädd att missa mormor och morfar. Jag stannade två gånger och då skrek Jonathan MAMMA MORMOR så det var bara att uträtta det man skulle och sedan snabbt i väg. Han ville inte gå ur bilen och kissa ens, han ville göra det hos mormor.
När vi kom fram så lekte vi lite och Jonathan ville snickra med morfar. På kvällen gick vi till Tomas och Isa för att fira Tomas som fyllde år. De hade tapetserat om, blev jättefint och köpt en säng, en sån som vi har men en annan färg.
På altanen hade de ett bubbelbad som de precis inhandlat, eller som Jonathan utryckte det bada, bubbla. Det skulle jag också vilja ha på vår altan, jag älskar att bada bubbelbad.


På väg till Tomas och Isa, Jonathan gick hela vägen med traktorn efter sig.
När det var en liten bit kvar vägrade Josefine sitta i vagnen,
nu ville hon drar traktorn efter sig och det tog tid att komma fram de sista kvarteren.

Josefine fick se katten hos Tomas och Isa.....

..och klappa den.

Jonathan hade inte vågat sova i bilen så han var jättetrött under fikat.

Josefine har blivit  jätteglad i gunghästar och hon hittade en både hos mormor och morfar
och hos Tomas och Isa. Naturigtvis ville Jonathan också gunga fast han aldrig vill det annars.

Jonathan passade på att pussla lite, det gäller att hålla honom sysselsatt när han är trött annars är han överallt och ingenstans.

Lite fix och Jonathans kalas hemma!


Vi firade Jonathan på lördagen men tyvärr valde vi en dag som de flesta inte kunde komma (iaf en hel del) men vi är glada och tacksamma för de som kom, det märktes att Jonathan blev glad och stolt för att gästerna kom för att han hade fyllt år och fint väder hade vi också. Dagen innan blev det endel bak av bröd och kakor, lite fix i trädgården och Christer roade sig med att tvätta bilen.


Christer gjorde en ny trappa till altanen, det blir ett så högt steg annars,
framförallt för barnen.
Både Jonathan och Josefine älskar att snickra så de hjälpte narurligtvis till.

Samarbete på hög nivå!!!

Biltvätt och bakning av chokladbollar.
Jonathan slickade skålen för första gången, han har aldrig velat göra det innan.

Butterkaka är jättekul att baka.

Födelsedagsfika i Västerljung.

RSS 2.0