Varmt varmt varmt....

ja så kan man sammanfatta den här helgen, det har verkligen varit en riktig sommarvärme hela veckan och det ska tydligen fortsätta ett tag till. Vi för vår del hoppas på att det kan vara fint när vi får semester också, finns kanske inte så mycket att göra på norra Öland om det spöregnar hela tiden, som det nästan har gjort våra tre senaste semestrar.

Christer mamma har lånat vår husvagn den här veckan och haft den upställd på Trosa havsbad så både lördag och söndag har vi varit där och solat och badat. Barnen tyckte det var jättekul, Josefine är riktigt modig när det gäller badning. Jonathan badar också men han tycker det är lite brrrr. (kallt)
I eftermiddag hämtade vi husvagnen så nu står den här utanför igen och varje gång Jonathan ser den säger han Pippi och nickar nöjt. Han vill åka till Astrid Lindgrens Värld.

I går kväll blev Jonathan helt plötsligt förskyld av allt badande eller vad vet jag. Såp nu får vi se hur det går med Josefines inskolning i morgon. Jonathan ska i morgon överinskolas till den större avdelningen. (om han är frisk vill säga)

Tyvärr blir det inga bilder från badandet för kameran var helt plötsligt borta men hitta den ikväll på ett inte allt för konstigt ställe men hade tydligen missat det innan.

Tja så länge, bilder kommer, förhoppningsis i morgon.

Ingen inspiration alls..

Nä jag har ingen inpiration att skriva blogg just nu men jag gör ett försök.

Förra veckan var jag och barnen ner i Nybro hos mormor och morfar, som Jonathan längtat även denna gång. I slutet av veckan kom även Christer ner för att fira midsommar med oss vid kusten, närmare bestämt Enerevet, där båda min bror och svägerska och min faster och fabror har sina husvagnar uppställda. Det är verkligen ett underbart ställe att vara på när man har barn och det är fint väder och vädret var helt ok denna midsimmar. Visst det kanske inte var jättevarmt men i stort sätt upphehåll från regn förutom några skurar då och då men man ska inte klaga för det kunde ha regnat hela tiden och då är det jobbigt med två små barn i en liten husvagn/husbil.
Jonathan, Josefine och Christer badade på söndagen, de första två var väl inte riktigt frivilligt, de fick lite hjälp av två "elaka" föräldrar.
De fick också prova på en ny grej, åka båt. en väldigt liten båt som jag rodde lite med inne vid kanten. De hade ju inga flyvästar så då kan man inte åka i väg på någon längra tripp. Josefine tyckte det var jättekul men Jonathan var mer skeptisk och lite rädd. Man kan iaf sammanfatta helgen med att barnen älskar campinglivet.

Något mer spännande som hänt är att i går började Josefine sin inskolning på Dalbystugan, så får vi se hur det går men ska inte var pessimistisk men jag tror att det blir svårare än med Jonathan.

Det kommer bilder imorgon.

Nu är det snart dags att natta kudden efter en ganska intensiv dag.
Första lämna Jonathan vid 8.30 och gå hem för att gå tillbaka och med JOsefine 9.30 till 10.30.
Idag var det sommarcafe på förskolan vilket betyder att alla bakar något och ta med men jag skulle åka och handla ingredienser och upptäckte då att Christer hade bilnycklarna med sig till jobbet så det blev inget bak.
Efter fikat skulle vi ha utveckllingsamtal om Jonathan och sedan åkte vi direkt till trosa Havsbads Camping för att grilla. Christers mamma har lånat vår husvagn den här veckan och ställt upp den där. När vi kom hem så röjde vi tvätten vilket är jättetråkigt tycker jag. Tvätta och hänga upp den är kul men att ta hand om den sedan är blää.

Natti natti

Dagarna rullar på!

Här var det dåligt med uppdateringar, vet inte varför men har blivit dålig på att ta kort en period nu och då känns det inte så kul att skriva men det ska bli bättring.

I helgen gjorde vi inte så mycket, Josefin har fått någon magsjuka eller något, hon är väldigt dålig i magen men annars pigg förutom att hon inte vill äta så mycket och att man får byta blöja väldigt ofta.

I söndags åkte vi till IngBritt och Pelle i Huddingeryn för att fira att Pelle fyllde 60 år. God mat och mycket folk, trevligt var det. Jonathan och Josefine upptäckte naturligtvis lekplatsen utanför deras hus och ville va där hela tiden tillsammans med massor med andra barn.

Annars så leker Josefine och Jonathan allt mer tillsammans. Deras favoritlek är att köra runt med sina sparkbilar. Jonathan med sin Bobbycar och Josefine med sin bil som spelar. Jonathan bestämmer lite vad hon ska göra men hon verkar tycka det är jättekul. Det roligaste hon vet är att spinga och gömma sig för Jonathan men hon har bara två gömställen så JOnathan hittar henne snabbt. Antingen bakom fotäljen i deras sovrum eller bakom soffan i vardagsrummet.

Ja i morgon är det dags för JOnathan att gå till förskolan och snart är det dags för Josefine och skolas in också.

Natti natti

Bättre sent än aldrig......

Här kommer de utlovade bilderna från Parken Zoo.........


Familjen på väg in till djuren, Jonathan är jätteförväntansfull.

Här inne var det fåglar, Josefine var helt tokig, hon som är så djurgalen och så var det djur överallt.

Jonathan tar en paus, kan man behöva denna varma dag.

Den här figuren gillade båda barnen, särskilt Josefine. En miniflodhäst.

Två söta fundersamma barn.

Josefine hittade också en bänk och då ville hon naturligtvis också sitta för det gjorde ju storebror.

Picknic i det gröna, det gillar Jonathan.

När den här pippin kom för nära var inte Josefine så kaxig.

Blomstertjejen, jag älskar rodedendron(stavas inte så)


De hittade en cykel som de ville testa.

Josefine var fasionerad av alla avbildade djur, hon klappar så försiktigt som den vore riktig. Hon vet nog inte.

Josefine rider på en vit tiger...

..och sedan kommer Jonathan och vill var med men

när han tittar tigern i ögonen blir han rädd och går iväg.

Klapphagen men getterna gillade inte Josefine för hon blev stångad två gånger.

Josefine hittade en kompis till slut, ett litet föl. Hon höll på att krypa in i hagen.

Sedan kom vi till Jonathan avdelning (och pappa Christers) Karuseller karuseller som snurrar runt runt runt.

Masken

Jonathan och Josefine kör tåg, Pappa och Jonathan ser ju måttligt roade ut, de vill ju åka de STORA karusellerna.

En av favoriterna, kaffekoppen som snurrade jättefort. Josefine är med på bilden men hon ville till mamma innan karusellen startade så hon åkte aldrig.

Josefine favorit, den stora hästkarusellen. Stoltare tjej fick man leta efter, hon vikade till alla när hon åkte runt.

Hoppande grodan gillade Jonathan också. Det fanns en till som han älskade som snurrade jättefort runt men den fick jag ingen bild på.

Jonathan kör bil
och Josefine sitter i en bil



Här var också en favorit som åktes kanske 6-7 gånger på rad. Båda skrattade för fullt.

Det här var en trevlig dag för hela familjen. Jonathan mindes mest karusellerna som snurrade runt och Josefine kisse.

Helgen =sommar!!!

I lördags kändes det verkligen som sommar särskilt eftersom vi bestämde oss för att åka på en utflykt till Parken Zoo i Eskilstuna. Det var en höjdare för båda barnen eller för oss också. Josefine gladde sig åt alla djuren eller åt alla kisse som hon sa hela tiden. Det fanns mycket kattdjur i olika storlekar och alla var kissar. Jonathan tyckte väl också att djuren var roliga tills han kom till tivolit, då blev han som galen. Han ville åka allt som snurrade 1000 gånger till Christers glädje. Bilarna gick också an och en grodkarusell som åkte upp och ner. Josefine fastnade för hästkarusellen och farfarsbilarna. Ja det var en lyckad dag och hela familjen var trötta när vi kom hem efter att varit ute i värmen hela dagen.
På kvällen fick Josefine prickar över hela kroppen som jag trodde var  värmeutslag men efter natten så var det fullt överallt så hon måste ha fått någon allergisk reaktion av något, kanske get eller häst från djurparken. Så vi åkte till jouren i Nyköping och fick tavegyl men prickarna och klådan försvann innan måndagen så vi får väl se om hon reagerrar på något mer senare.

Här kommer lite djurparsbilder eller det skulle ha gjort för mitt förminskningsprogram PSP har slutat att funka så bilderna kommer imorgon.

Måndagen var jättevarm, ännu varmare än helgen men idag tisdag har regnet öst ner stora delar av dagen. En positiv sak som hände idag var att vi hittade Jonathans cykelhjälm som varit borta sedan i torsdag, jag var på väg att köpa en ny men helt plötsligt så låg den bara bakom Jossan bondgård under lite saker, fattar inte hur jag kunnat missa det men Jonathan blev jätteglad och ville ut och cykla med en gång. Han har ju inte fått cykla sedan i torsdag men han har inte tjatat utan tagit sparcykeln istället så det var bara att bege sig ut i regnet.


 

RSS 2.0